Volledig scherm
PREMIUM
In Ede vielen zwaarbewapende agenten in augustus dit drugslab in een bedrijfspand binnen. De productie van XTC en amfetamine heeft zich de afgelopen jaren als een olievlek vanuit Brabant en Limburg over met name Oost-Nederland verspreid. © Herman Stöver

Versnipperde aanpak pillenboeren schiet tekort, te weinig informatie bekend bij overheid

BREDA - De aanpak van criminele drugsproducenten is versnipperd en de slagkracht van de overheid is gebrekkig. Ook beschikken (opsporings)diensten over (te) weinig informatie of gebruiken ze die niet.

Die kritiek staat in het rapport De Intelligence Paradox over een proef bij de politie met een nieuwe, meer informatiegestuurde aanpak van criminelen in de synthetische drugs (syndru).

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.