Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Veroordeelde Tilburgse politieagent wil nieuw onderzoek

TILBURG - De advocaat van de Tilburgse politieagent Suat Yenice heeft in hoger beroep tegen zijn veroordeling om aanvullend onderzoek gevraagd. Yenice is wegens corruptie veroordeeld tot 12 maanden celstraf. Onlangs bleek dat Lucas van Delft, de officier van justitie die het onderzoek naar hem had geleid, zelf ook is geschorst omdat hij een valse melding had gedaan.

Volgens de advocaat van Yenice moet dan ook worden onderzocht of Van Delft ook in het onderzoek naar haar cliënt onzorgvuldig is geweest. Er zijn vooral twijfels over een afgeluisterd telefoongesprek waarin Yenice enkele hennepkwekers zou hebben gewaarschuwd voor een politieinval. Volgens Yenice klopt de vertaling niet en zijn de tolken betaald of onder druk gezet om een voor hem ongunstige vertaling te geven.

Yenice heeft aangifte gedaan tegen Van Delft en veertien andere betrokkenen bij het onderzoek. hij beschuldigt hen van meineed, smaad, valsheid in geschrifte en verduistering. Het hof bepaalt op 10 mei of er aanvullend onderzoek moet komen.