Volledig scherm
Bloemen op plek van liquidatie Hakan Zatsan © BD

Vermeende schutter (59) verloor laatste rechtszaak van Ossenaar Hakan Zatsan, advocaat noemt moord ‘afgrijselijk’

OSS - De 59-jarige zakenman die ervan verdacht wordt Ossenaar Hakan Zatsan te hebben doodgeschoten, had de laatste rechtszaak tegen zijn voormalige compagnon verloren. Dat laat de advocaat van het dodelijke slachtoffer weten aan het Brabants Dagblad. Het juridische gevecht tussen de twee voormalige zakenvrienden was volgens de raadsman nog in volle gang.

Advocaat Roel Lammers, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, vertegenwoordigde Zatsan in zijn juridische strijd tegen de verdachte zakenman.

Nog niet klaar

Zatsan en de verdachte begonnen in 2007 samen het bedrijf Cleaning Solutions, gespecialiseerd in de verkoop en reparatie van reinigingsapparaten. Eind 2012 kwam het tot een breuk, onder meer door geruzie over aandelen en over het privégebruik van een pinpas van het bedrijf.

Het conflict werd afgelopen jaren meerdere keren voor de rechter uitgevochten. Hoewel Zatsan de laatste zaak gewonnen had, was hij nog niet van zijn voormalige compagnon verlost. ,,De hele zaak was nog niet klaar, maar over hoe en wat kan ik vanwege mijn beroepsgeheim niets zeggen”, aldus Lammers.

Geschokt

De Osse advocaat vertelt ‘diep geschokt’ te zijn door hetgeen zijn cliënt is overkomen. ,,Wat een drama om op zo’n afgrijselijke manier aan je einde te komen. Vreselijk voor zijn vrouw en kinderen. Dit komt niet eens in je stoutste dromen voor”, aldus de advocaat, die stelt dit in zijn carrière niet eerder meegemaakt te hebben.

Lammers typeert zijn cliënt als een hardwerkende man die iedere dag met veel plezier naar zijn werk ging. ,,Maar niemand vindt het uiteraard leuk om in zo'n juridische procedure terecht te komen”, vult hij snel aan. 

De Osse onderneming van Zatsan, Hakan Cleaning Systems, was volgens de raadsman financieel gezond en liep als een trein.

Zelfmoordpoging

Dat geldt in minder mate voor het bedrijf van de verdachte, constateert de lokale zender DTV. Uit cijfers van Kamer van Koophandel blijkt dat het eigen vermogen van zijn bedrijf negatief was en dat het over de periode 2015 tot en met 2017 fors was verslechterd. In 2015 bedroeg het negatieve eigen vermogen 565.000 euro; in 2017 was het eigen vermogen bijna negen ton negatief.

Op dit moment heeft de verdachte zakenman nog geen verklaring kunnen afleggen over zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord. Hij ligt, na een zelfmoordpoging in zijn woning, nog altijd in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar.