Volledig scherm
De 'witte smurrie' op de ring van Antwerpen. © Wenda Keijzer

Verkeerschaos: ring Antwerpen dicht nadat 'witte smurrie' op wegdek belandt

updateBERGEN OP ZOOM – Chaos op de snelwegen rond Antwerpen. De ring is in de richting van Gent lange tijd volledig afgesloten geweest ter hoogte van Deurne omdat over de volledige breedte een lading calciumcarbonaat is terechtgekomen. 

Inmiddels is een rijstrook weer open, maar het verkeer kan er dus slechts mondjesmaat langs. 

Het incident gebeurde nadat een vrachtwagen zijn lading verloor. Rijkswaterstaat en ANWB adviseren verkeer dat vanuit Brabant richting Gent rijdt om te rijden via Bergen op Zoom en daar de Liefkenshoektunnel te nemen. Die was tolvrij gemaakt tot 19.00 uur.

“Ik reed achter een vrachtwagen die plots hard moest remmen”, vertelde de Nederlandse Wenda Keijzer die het allemaal zag gebeuren.

“Die vrachtwagen was geladen met zakken verf. Hij heeft die verloren en de zakken zijn zowat geëxplodeerd. Er zat wat van de witte smurrie op mijn banden. Ik kon het er met een doekje zo afvegen.”

Enige tijd werd gedacht dat het verf of lijm was, maar het blijkt calciumcarbonaat te zijn. Dat wordt gebruikt om papier te bleken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement