Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan de erfgoedvereniging ligt, dan blijft dit pand bestaan. © copyright Marc Bolsius

Ultieme poging om legendarische New Kids-friettent nog te redden: ‘Zet hem in het Openluchtmuseum’

MAASKANTJE - Kan cafetaria 't Pleintje in Maaskantje nog gered worden? De legendarische snackbar, beroemd door de serie New Kids, staat op het punt om gesloopt te worden. De tijd dringt, maar het Openluchtmuseum in Arnhem heeft wel interesse. ,,Als het lukt om voor die tijd alles te regelen.”

Christian Pfeiffer, beleidsmedewerker van de Amsterdamse Erfgoedvereniging Heemschut, deed een laatste wanhoopspoging om de cafetaria te redden door het Openluchtmuseum in Arnhem te vragen. Bij hem sloeg de schrik om het hart toen hij het bewuste artikel las waarin de sloop van de friettent wordt aangekondigd. ,,Ik heb een bezoekje aan de friettent nog op mijn bucket-list staan", zegt hij. 

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?