Uitvinder André Garenfeld uit Eindhoven: ‘Scheerapparaat scheert links beter dan rechts door ontwerpfout’

VideoEINDHOVEN - De regio is koploper in patenten. Maar ze zijn niet allemaal in handen van grote bedrijven. Vorig week werd octrooi verleend aan een 78-jarige Eindhovense uitvinder. De voormalige scheeronderzoeker van het Philips Natlab ontdekte dat scheerapparaten niet scheren zoals ze zouden moeten scheren.

In de scheerapparaten van Philips zit al tientallen jaren lang een ontwerpfout. Daardoor scheren ze de rechterkant van het gezicht beter dan de linker. Tenminste, dat stelt Eindhovenaar André Garenfeld (78), zelf jarenlang scheeronderzoeker op het Philips Natlab. Hij vroeg in 2017 patent aan op de door hem bedachte oplossing voor het probleem met de bekende ‘driekoppers’. Eind vorige week plofte de brief op deurmat die hem vertelde dat het patent is toegekend.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.