Volledig scherm
Het Netflix account op twitter ziet er vrijdag zo uit. © Netflix Nederland Twitter

Twitter gaat helemaal los op Brabantse tweets van Netflix: ‘Dit is geen Brabants, echt verschrikkelijk’

Vanaf vrijdag staat de eerste Nederlandse Netflix Original serie Undercover online. Omdat de serie gaat over de Brabantse onderwereld, doopte Netflix Nederland hun Twitteraccount om tot Netflix Brabant en berichtten ze alleen maar in het dialect. Maar dat schiet bij veel twittergebruikers in het verkeerde keelgat. “Ik heb echt last van plaatsvervangende schaamte als ik die tweets lees", zegt een van de twitteraars. 

Netflix gooit vrijdagmiddag met termen als ‘Wie bliekt er?’, ‘Er gaat bekant niks boven worstenbroikes’ en ‘Goeie Mérge’. Veel mensen vinden het Brabants van Netflix slecht, stereotyperend en niet goed doorgevoerd.  

#Brabants was  lang Trending Topic op Twitter. Sommigen geven aan door het slechte Brabants hun Netflixaccount op te willen zeggen.  Door alle commotie over de tweets van de streamingsdienst wordt er vrijdagmiddag relatief weinig over de serie zelf getweet.

De meningen van de Twitteraars zijn niet mals:

Gelukkig voor Netflix zijn er ook mensen die de poging wel waarderen:

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.