Het Netflix account op twitter ziet er vrijdag zo uit.
Volledig scherm
Het Netflix account op twitter ziet er vrijdag zo uit. © Netflix Nederland Twitter

Twitter gaat helemaal los op Brabantse tweets van Netflix: ‘Dit is geen Brabants, echt verschrikkelijk’

Vanaf vrijdag staat de eerste Nederlandse Netflix Original serie Undercover online. Omdat de serie gaat over de Brabantse onderwereld, doopte Netflix Nederland hun Twitteraccount om tot Netflix Brabant en berichtten ze alleen maar in het dialect. Maar dat schiet bij veel twittergebruikers in het verkeerde keelgat. “Ik heb echt last van plaatsvervangende schaamte als ik die tweets lees", zegt een van de twitteraars. 

Netflix gooit vrijdagmiddag met termen als ‘Wie bliekt er?’, ‘Er gaat bekant niks boven worstenbroikes’ en ‘Goeie Mérge’. Veel mensen vinden het Brabants van Netflix slecht, stereotyperend en niet goed doorgevoerd.  

#Brabants was  lang Trending Topic op Twitter. Sommigen geven aan door het slechte Brabants hun Netflixaccount op te willen zeggen.  Door alle commotie over de tweets van de streamingsdienst wordt er vrijdagmiddag relatief weinig over de serie zelf getweet.

De meningen van de Twitteraars zijn niet mals:

Gelukkig voor Netflix zijn er ook mensen die de poging wel waarderen:

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.