Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Twee nieuwe besmettingen in Keldonk en Bernheze, burgemeesters betuigen steun

KELDONK/BERNHEZE - In Noord-Brabant zijn zaterdag twee nieuwe gevallen van het coronavirus bekend geworden. Bij zowel een man in Keldonk als bij een inwoner van Bernheze werd het virus vastgesteld door de GGD. Dat melden de gemeente Meierijstad en de burgemeester van Bernheze. 

De inwoner van Keldonk is op dit moment in isolatie in ziekenhuis Bernhoven in Uden. De GGD gaat na met wie de man veelvuldig in contact staat. Die personen worden vervolgens de komende twee weken nauwlettend in de gaten gehouden en gemonitord. 

,,Mijn gedachten gaan uit naar de patiënt en ik wens hem een spoedig herstel. Ik wens hem en zijn familie van harte sterkte toe. Ik vraag iedereen om de privacy van de patiënt te resepecteren", laat Kees van Rooij, burgemeester van gemeente Meierijstad, in een reactie weten. 

,,Daarnaast heb ik alle vertrouwen in de professionals van de GGD en het RIVM", gaat Van Rooij verder. ,,Ik kan me heel goed voorstellen dat er onder onze inwoners vragen en zorgen leven. Ik raad iedereen aan de informatie van het RIVM en de GGD goed te volgen en adviezen van deze organisaties op te volgen. Voor onze provincie is er het aanvullende advies om bij verkoudheid, hoesten of koorts de sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Zo beperken en voorkomen we samen verdere verspreiding van dit virus.”

Bernheze

Rond 12.45 uur werd duidelijk dat er ook een nieuw besmettingsgeval is geconstateerd in Bernheze. ,,De inwoner is sindsdien in thuisisolatie. De GGD voert contactonderzoek uit en ik wens de persoon in kwestie veel beterschap", laat burgemeester Marieke Moorman weten.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”