Twee mannen aangehouden voor ontvoering 33-jarige Eindhovenaar

EINDHOVEN - In Utrecht zijn maandagnacht twee mannen van 39 en 46 jaar uit Den Haag aangehouden voor de ontvoering van een 33-jarige man uit Eindhoven. Het slachtoffer is zelf ook aangehouden voor een ander strafbaar feit. 

De politie ontving maandagavond rond 23.00 uur diverse meldingen van een man die in de Harpstraat in Eindhoven tegen zijn wil in een auto zou zijn meegenomen. Buurtbewoners gaven bij de politie aan dat zij een man hadden horen roepen. Agenten troffen in de Harpstraat enkele bezittingen van de man aan. Zijn auto stond met de achterklep open geparkeerd. Dankzij buurt- en sporenonderzoek werd duidelijk in wat voor auto de Eindhovenaar was meegenomen.

Achtervolging

De auto werd opgespoord en vervolgens in de Utrechtse wijk Overvecht rond 03.00 uur tot stilstand gedwongen. Volgens een buurtbewoner werd er heel hard ‘blijf staan’ geroepen, waarna er vier à vijf schoten werden gelost. De verdachten probeerden te ontsnappen. Bij de achtervolging van één verdachte werden door de politie waarschuwingsschoten gelost. De verdachte werd later in de bosschages aangetroffen en aangehouden. 

Slachtoffer gewond

De andere verdachte werd samen met het slachtoffer in de auto aangetroffen en aangehouden. Het slachtoffer was gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook het slachtoffer is volgens de politie als verdachte aangehouden voor een ander strafbaar feit. Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie ervan uit dat het incident verband houdt met een conflict in het criminele milieu.

Beide mannen uit Den Haag zitten vast voor verhoor. De politie zoekt getuigen en extra camerabeelden uit de omgeving van de Harpstraat.

Twee verdachten zijn aangehouden na een achtervolging die volgde op onderzoek van de technische recherche in de Harpstraat in Eindhoven.
Volledig scherm
Twee verdachten zijn aangehouden na een achtervolging die volgde op onderzoek van de technische recherche in de Harpstraat in Eindhoven. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
Verschillende voorwerpen worden onderzocht.
Volledig scherm
Verschillende voorwerpen worden onderzocht. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
Er lag onder meer een schoen op straat.
Volledig scherm
Er lag onder meer een schoen op straat. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
De politie doet onderzoek.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”