Tropenrooster op de basisschool: ‘Met 25 graden is het al om af te fikken, laat staan boven de 30 graden’

BREDA – In de 43 jaar dat hij in het onderwijs zit, stelde Kees van Sprundel dinsdag voor het eerst een tropenrooster in. Voor de ruim 450 leerlingen van Kbs Weilust in Breda begonnen dinsdag de lessen vanwege de aangekondigde hitte al om 08.00 uur.

Van Sprundel: “Het personeel was er al om 07.00 uur om alle ramen tegen elkaar open te zetten en de zonwering te activeren. Het is goed te doen. Negatieve reacties van ouders hebben we eigenlijk niet gehad.”

  1. Stadsprijs
    Van het land

    Stadsprijs

    BERGEN OP ZOOM - Afgelopen vrijdag was een heel andere dag dan we gewend zijn. Hoewel we ’s ochtends nog gewoon in onze oude kleren op het bedrijf rondliepen, begon de middag met een bezoek aan de kapper om mijn haar op te steken. Toen Caroline en ik vervolgens allebei een galajurk aantrokken en make-up hadden opgedaan, was de metamorfose compleet. Caroline en ik mochten namens FrankenFruit naar het GoBoZ ondernemersgala. Voor de andere familieleden was de overgang van een heel jaar in ‘tuinkleren’, zoals wij dat noemen, naar galakleding iets te groot.