Volledig scherm
© Annemieke van Dongen

Treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg weer hervat na urenlange stremming

TILBURG - Door een uitloop van werkzaamheden reden maandagochtend lange tijd geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch. Tegen het middaguur reed de eerste trein weer. De werkzaamheden zijn nog niet klaar maar worden in de nachtelijke uren afgerond.

De NS heeft bussen ingezet.

Werkzaamheden 's nachts hervat
Tegen het middaguur reden de eerste treinen weer. De werkzaamheden worden op een rustiger tijdstip afgerond, meldt een woordvoerder van ProRail. Dat gebeurt waarschijnlijk 's nachts.

Tegenslagen
Het werk aan de aansluiting naar het bedrijventerrein Tilburg-Loven begon afgelopen weekeinde en moest voor maandagochtend zijn afgerond. Maar door allerlei tegenslagen was het werk niet op tijd klaar. Er waren onder meer problemen met de beveiliging van het spoor. Ook was het spoor doelwit van koperdiefstal.

Te krap gepland
​De woordvoerder ontkent dat er te krap is gepland, maar geeft toe dat er ontevredenheid heerst en dat de werkzaamheden grondig zullen worden geëvalueerd.

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijpers heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.