Volledig scherm
© Thinkstock

Trainer TGG Den Bosch: Maten op het veld lossen het zelf wel op

DEN BOSCH - Als amateurvoetballer stond Marco van Loon zo’n dertig jaar geleden nou niet bepaald te boek als rolmodel. In en buiten Den Bosch kende iedereen ‘Cis(ke)’ van Loon wel. De nu 50-jarige Van Loon was tot afgelopen zaterdagavond trainer van ‘zijn’ team.

Na vier seizoenen BVV en nog geen anderhalf seizoen bij TGG had hij er zijn buik van vol. Ouder en wijzer geworden. „Je had er vergif op in kunnen nemen dat er nog wedstrijden zouden komen waar weer iets zou gebeuren.”

De massale vechtpartij afgelopen zaterdag tussen supporters en spelers van Haaften en spelers van het eerste zaterdagteam van TGG snijdt diep bij Van Loon. Die gaf er nog dezelfde avond als trainer de brui aan. Het bestuur trekt het team per direct terug uit de competitie. Eerder dit seizoen ging het ook al mis in wedstrijden tegen Woudrichem en Asperen: beledigingen en knokken op en naast het veld. „Die tegenstanders zouden we deze competitie nog een keer treffen. Ik moet er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren”, schetst Van Loon.

De spelers kunnen ‘maar moeilijk’ met de omstandigheden omgaan, ziet Van Loon al seizoenen achtereen. „Waar wij ook komen, worden we uitgedaagd. Écht uitgedaagd. Of het nu om spelers of supporters gaat. Tja, dan nemen ze het voor elkaar op. Zeker als er supporters op het veld komen.”