Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Tongelreep Eindhoven terug bij af; aanbesteding mislukt

EINDHOVEN - De aanbesteding van de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep in Eindhoven is mislukt. Het gat tussen de begrote kosten en de werkelijke kosten is met 9,2 miljoen euro zo groot dat de gemeente Eindhoven nu weer terug bij af is. 

Dat blijkt uit de brief die sportwethouder Stijn Steenbakkers (CDA) daarover woensdagochtend aan de gemeenteraad heeft gestuurd. De gemeente wilde een nieuw familiebad laten bouwen voor 12 miljoen euro. De aannemer vroeg echter 21,2 miljoen euro. 

Onderzoek

Er komt nu een haalbaarheidsonderzoek door een extern bureau naar de vraag of het huidige bouwplan wel uit te voeren is. Afhankelijk van hoe de resultaten van dat onderzoek uitvallen, moet de gemeenteraad een nieuw besluit nemen over de toekomst van het zwembad in de Genneper Parken. 

Wanneer dat besluit genomen kan worden, is nog niet bekend, aldus Steenbakkers, opvolger van wethouder Jakob Wedemeijer (SP) onder wiens verantwoordelijkheid het bouwplan tijdens de vorige collegeperiode ontwikkeld werd.  Duidelijk is wel dat deze ontwikkeling voor vele maanden vertraging zorgt in de planning.

 1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
  PREMIUM

  Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

  EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.