Volledig scherm
PREMIUM
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Toch weer omstreden bollen bij parkeergarage Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Terwijl het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid nog niet af is, ligt een nieuwe, veelbesproken bollenvloer al weer klaar voor de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Hoe zit dat?

Sommige bezoekers van Eindhoven Airport zullen deze dagen vreemd opkijken. Op de plek waar vorig jaar de vloer van een parkeergarage in aanbouw instortte, ligt een vergelijkbare vloer klaar voor poging twee. Zo'n gewichtsbesparende ‘bollenvloer’ was toch de reden dat de vorige garage bezweek? Niet echt, laat een woordvoerder van bouwbedrijf BAM weten. ,,Het lag aan de aanhechting tussen twee vloerdelen.” Niet aan de bollen zelf dus. Die conclusie werd getrokken in twee afzonderlijke onderzoeken, van bureau Hageman en TNO.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.