Volledig scherm
© Bert Jansen

Tim Smet is de laatste die vermiste Marc de Bonte zag

BLADEL/EINDHOVEN - Nadat Marc De Bonte in Bladel een feestje verliet, lijkt een bezoekje aan vriend Tim Smet in Turnhout vooralsnog het laatste spoor van de kickbokser (26). Smet vertelt over de laatste ontmoeting met zijn vriend.

Hij is de laatste die kickbokser Marc De Bonte (26) zag voordat die elf dagen geleden spoorloos verdween. 'Ga je mee iets drinken met mij en Marly?', appte De Bonte zijn Turnhoutse vriend Tim Smet die vrijdagavond 4 november. Smet - in het dagelijks leven beveiliger - vult een stukje van de puzzel van de bewuste avond in.

Hij was net klaar met werken en voelde niet veel voor wat drankjes toen hij de uitnodiging van De Bonte ontving. "M'n vriendin zat ook al in haar pyjama." Maar de kickbokser kwam toch even langs. Smet laat zich nog wel eens overhalen, bekent hijzelf. Rond 23.20 uur belt z'n vriend aan. Door het raam bij de voordeur ziet Smet zijn auto staan. "Marc was helemaal zichzelf. Goedlachs. Hij begon meteen te vertellen." Het ging over z'n gevechten en dat hij ging jagen op twee kickbokstitels, zoals De Bonte die dag met z'n trainer had besproken.

Sportvrienden en collega's van de Bladelse sportschool Training Unit vonden het maar vreemd dat hij het personeelsfeest ineens verliet. Voor een bezoekje aan een vriend in Turnhout die zij helemaal niet kennen. Maar dat De Bonte zo spontaan in Turnhout langs kwam, is niet zo vreemd als vrienden in Bladel denken, meent Smet. Dat deed zijn vriend wel vaker. Bijvoorbeeld wanneer hij bij zijn ouders op bezoek was geweest. Meestal dronken ze wat bij hem thuis.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.