Volledig scherm
De auto van de dader die betrokken was bij een dodelijk ongeluk op de Bredaseweg in Tilburg. © Jack Brekelmans

Tilburgse broers aangehouden na fataal ongeval, man en vrouw uit Rijen komen om

TILBURG - De politie heeft donderdagnacht twee verdachten aangehouden na de dodelijke aanrijding aan de Bredaseweg in Tilburg. Het gaat om twee Tilburgse broers van 20 en 23 jaar oud. Bij het ongeluk kwamen een 62-jarige man en 59-jarige vrouw uit Rijen om het leven. De klap was zo groot dat de man door een achterruit van een geparkeerde auto schoot en de vrouw 50 tot 60 meter werd meegesleurd.

In eerste instantie werd door de politie de eigenaar van de auto aangehouden, een 20-jarige Tilburger. Die gaf aan dat hij niet gereden had. "Vervolgens hebben we de druk richting de familie opgevoerd, zodat de bestuurder zich alsnog zo spoedig mogelijk zou melden'', zegt politiewoordvoerder Eric Passchier. "Omstreeks half twee 's nachts meldde vervolgens ook de 23-jarige broer van de auto-eigenaar zich op het bureau, met het verhaal dat hij gereden zou hebben."

Auto gevonden
Of de mannen onder invloed waren, kan de politie nog niet zeggen. De auto van de dader werd donderdagavond al leeg aangetroffen op de Haverhof. De wagen had een kapotte achterruit en beschadiging aan de voorruit.

Onderzoek
Het technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval is vrijdag nog in volle gang. Op de Bredaseweg, die inmiddels wel weer is vrijgegeven, wordt sporenonderzoek gedaan. Ook wordt de gevonden auto van de doorrijder onderzocht op DNA, dat mogelijk kan aantonen wie er achter het stuur heeft gezeten. "De druk lag gisteren op het vinden van de dader. Nu die zich heeft gemeld, kunnen we verder met het sporenonderzoek. Dat kan nog wel eens maanden gaan duren. Er zijn nog heel veel vragen die we moeten beantwoorden voordat deze zaak voor de rechter komt, waaronder natuurlijk de snelheid waarmee gereden is", aldus politiewoordvoerder Eric Passchier.

Hulpdiensten
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de bushalte Wilgenstraat bij het kerkhof. De auto reed vanuit de Schouwburgring de Bredaseweg op toen hij het tweetal dat overstak, schepte. Door de harde klap kwam één van de twee slachtoffers in een geparkeerde auto terecht. Omstanders hebben het slachtoffer uit de auto gehaald. Zowel de man als de vrouw overleed ter plekke. Hulpdiensten konden niets meer voor hen betekenen.

De auto van de automobilist die donderdagavond doorreed na een aanrijding met dodelijke afloop op de Bredaseweg in Tilburg, is leeg aangetroffen op de Haverhof. Bij het ongeluk kwamen een 62-jarige man en een 59-jarige vrouw uit Rijen om het leven.