Volledig scherm
De half begraven dode hond. © Politie

Tilburger bekent doden en begraven hond nadat deze zijn vriendin heeft aangevallen

TILBURG - De eigenaar van een hond in Tilburg heeft bekend dat hij het beest om het leven heeft gebracht en daarna begraven bij een hondenuitlaatplaats.

Dat heeft hij vrijdagnacht bekend aan Omroep Brabant: "“Ik heb mezelf aangegeven bij de politie, ik heb er onwijs veel spijt van.”

De man verklaart dat de hond zijn vriendin had aangevallen, foto's van de verwondingen ondersteunen zijn verhaal. Vanuit het niets zou de pitbull de vriendin van de eigenaar aangevallen hebben. De hond zette zijn tanden in het slachtoffer en liet vervolgens niet meer los.De vrouw is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

In paniek stak de man de hond neer en begroef deze op een hondenuitlaatplaats in de wijk Sint Anna.

Volgens de eigenaar heeft de pitbull zich nooit agressief jegens anderen gedragen. “Dit kwam voor ons als een complete verrassing. Het was zo’n lief beest", vertelt hij tegen de omroep.

De baas heeft sinds de gebeurtenis amper kunnen slapen. Dat hij de hond heeft begraven en niet de politie heeft ingeschakeld, noemt hij ‘een grote fout’.

  1. Er zijn meer Poolse arbeidsmigranten in Brabant en ze zijn tevreden, maar kwetsbaar

    Er zijn meer Poolse arbeidsmi­gran­ten in Brabant en ze zijn tevreden, maar kwetsbaar

    BREDA - Het aantal arbeidsmigranten uit Polen is sinds 2004 bijna vervijfvoudigd. De meesten van hen wonen in Brabant, Limburg en het westen van het land, hebben een betaalde baan, zijn tevreden en denken over vijf jaar nog in Nederland te wonen. Maar het soort werk maakt hen kwetsbaar. Dat blijkt uit het rapport ‘Bouwend aan een toekomst in Nederland’, dat het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag uit heeft gebracht.