Volledig scherm
De half begraven dode hond. © Politie

Tilburger bekent doden en begraven hond nadat deze zijn vriendin heeft aangevallen

TILBURG - De eigenaar van een hond in Tilburg heeft bekend dat hij het beest om het leven heeft gebracht en daarna begraven bij een hondenuitlaatplaats.

Dat heeft hij vrijdagnacht bekend aan Omroep Brabant: "“Ik heb mezelf aangegeven bij de politie, ik heb er onwijs veel spijt van.”

De man verklaart dat de hond zijn vriendin had aangevallen, foto's van de verwondingen ondersteunen zijn verhaal. Vanuit het niets zou de pitbull de vriendin van de eigenaar aangevallen hebben. De hond zette zijn tanden in het slachtoffer en liet vervolgens niet meer los.De vrouw is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

In paniek stak de man de hond neer en begroef deze op een hondenuitlaatplaats in de wijk Sint Anna.

Volgens de eigenaar heeft de pitbull zich nooit agressief jegens anderen gedragen. “Dit kwam voor ons als een complete verrassing. Het was zo’n lief beest", vertelt hij tegen de omroep.

De baas heeft sinds de gebeurtenis amper kunnen slapen. Dat hij de hond heeft begraven en niet de politie heeft ingeschakeld, noemt hij ‘een grote fout’.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.