Archieffoto van Sabina Achterbergh (rechts) met haar onlangs overleden tante Zanna Weiss-Brassem. Op 4 mei 2019 legden ze samen een krans tijdens de Dodenherdenking op de Dam.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Sabina Achterbergh (rechts) met haar onlangs overleden tante Zanna Weiss-Brassem. Op 4 mei 2019 legden ze samen een krans tijdens de Dodenherdenking op de Dam. © Dingena Mol

Tegenstreefster geeft Wim van de Donk tóch een kans als voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei

DEN BOSCH - Wim van de Donk krijgt toch de kans om zichzelf te bewijzen als voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei. ,,Het is nu aan hem om het verloren vertrouwen weer op te bouwen”, zegt Sabina Achterbergh als voorzitter van Vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland.

  1. ‘Stop benoeming Wim van de Donk als voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei’, vereniging Sinti schrijft open brief

    ‘Stop benoeming Wim van de Donk als voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei’, vereniging Sinti schrijft open brief

    ‘Stop de benoeming van Wim van de Donk als voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.’ Dat heeft de vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland dinsdag gevraagd in een open brief gericht aan de koning, premier Rutte, de Tweede Kamer en het Comité 4 en 5 mei. Volgens de organisatie heeft de Tilburger zich discriminerend uitgelaten over Sinti, Roma en de Woonwagengemeenschap in 2018, zo meldt De Telegraaf.