Taxibus van TCR.
Volledig scherm
Taxibus van TCR. © Lex de Meester

Taxi Korthout uit Tilburg gaat ritten verzorgen voor zorgorganisatie Prisma in Brabant na faillissement TCR

TILBURG/WAALWIJK - De eerste overname bij het failliete Zeeuwse vervoersbedrijf TCR is een feit. Taxi Korthout in Tilburg neemt het contract met de Brabantse zorgorganisatie Prisma over.

Dat is in goede samenwerking met Prisma gebeurd, zegt Folkert Hiemstra, een van de drie curatoren van TCR. ,,Er reden 60 chauffeurs voor Prisma. Alle medewerkers kunnen over naar Taxi Korthout, als ze dat willen.”

TCR verzorgde wekelijks gemiddeld 4000 ritten voor Prisma, dat in Brabant cliënten met een beperking begeleidt. Dat vervoer is door de overname veiliggesteld.

,,Dit is de eerste overdracht. Het is heel fijn dat het zo goed is gegaan”, zegt Hiemstra. ,,Met de andere delen van TCR Taxi zijn we nog bezig. Dat geldt ook voor de touringcar- en de openbaar vervoer-tak.”

CZ haalt ziekenvervoer weg

Verzekeraar CZ heeft inmiddels zelf het ziekenvervoer bij TCR weggehaald. Hiemstra: ,,We kregen plots bericht dat ze niet meer wilden betalen. Wij hebben nog gevraagd: weet u het wel zeker? Er stonden al allemaal ritten gepland voor mensen die naar het ziekenhuis moeten.” CZ heeft echter laten weten voldoende alternatieven te hebben. ,,De patiënten hebben er dus verder geen last van.”

De taxibusjes van het leerlingen- en zorgvervoer rijden waarschijnlijk ook de komende week nog. ,,We hebben de verzekeringsdekking verlengd en de brandstof is vooruit betaald”, zegt Hiemstra. ,,Wij gaan er dus van uit dat deze week gewoon wordt gereden.”

Grote zorgen bij gemeenten

Door het faillissement van het bedrijf is het vervoer, waarvan veel mensen afhankelijk zijn, onzeker geworden. Gemeenten maken zich daar grote zorgen over en zijn druk bezig om alternatieven te vinden voor het geval TCR helemaal wegvalt.