Steekpartij in Osse Schadewijk: Turkse vader neergestoken terwijl kinderen thuis zijn, Osse man aangehouden

videoOSS - Een 50-jarige man van Turkse komaf is maandagmiddag zwaargewond geraakt bij een steekpartij in het Oss. De man werd neergestoken toen hij de voordeur open deed. Zijn vrouw en kinderen waren op dat moment thuis. De politie meldde rond 18.30 uur dat een man uit Oss is aangehouden als verdachte. 

Een landing van de traumahelikopter trok veel bekijks in de buurt. Veel buurtbewoners rond de Sperwerstraat in Oss gingen de straat op om poolshoogte te nemen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en is nu buiten levensgevaar, meldt de politie. 

Bewakingscamera's

Van de dader ontbrak tot 18.30 uur elk spoor. Hij sprong direct in een auto en reed met piepende banden weg. Waarschijnlijk staat hij op camerabeelden; de woning was beveiligd met verschillende camera's. Zijn vrouw en kinderen zouden niets van de steekpartij hebben gezien en zijn op een veilige locatie ondergebracht. 

Volledig scherm
De traumahelikopter landde in de wijk. © Charles Mallo

De politie meldde rond 18.30 uur dat een man uit Oss is aangehouden als verdachte. De politie onderzoekt de exacte rol van de man.

De steekpartij gebeurde op de grens van het gebied dat begin deze maand werd uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied. Forensisch rechercheurs waren aanwezig en verrichten sporenonderzoek.

Veiligheidsrisicogebied

Volledig scherm
Hulpdiensten in de straat waar de steekpartij zich afspeelde. Op de achtergrond is ook de traumahelikopter te zien. © Maarten van den Hurk

Volgens burgemeester van Oss Wobine Buijs zorgen de vele incidenten in de Schadewijk voor onrust en een gevoel van onveiligheid onder bewoners. Door het gebied aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied kan de politie daadkrachtiger optreden tegen overlast en overtredingen. Buijs is tot het besluit gekomen na overleg met de hoofdofficier van justitie en de korpschef van de politie.

De volksbuurt werd in het verleden regelmatig geplaagd door groepen hangjongeren. Die staken vuurwerk af, mishandelden een boa en verpestten evenementen als Winterland. De laatste maanden leek het juist rustiger in de Schadewijk. Maar volgens de burgemeester wijst alles erop dat de raddraaiers deze winter weer gaan toeslaan.

Volledig scherm
Hulpdiensten op straat na steekpartij in Oss © Charles Mallo