Met een investering van 700 miljoen euro wil Waterschap Aa en Maas de komende jaren onder meer beken laten kronkelen, dijken aanpakken en de rioolwaterzuiveringen verbeteren. 'De opgaven zijn groot', aldus loco-dijkgraaf Ernest de Groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een investering van 700 miljoen euro wil Waterschap Aa en Maas de komende jaren onder meer beken laten kronkelen, dijken aanpakken en de rioolwaterzuiveringen verbeteren. 'De opgaven zijn groot', aldus loco-dijkgraaf Ernest de Groot. © Waterschap Aa en Maas

Slingerende beken, grondwater hoger en 172 vispassages: dit gebeurt er met de 'waterschapsmiljoenen’ bij Aa en Maas

HELMOND - Zevenhonderd miljoen euro trekt waterschap Aa en Maas de komende jaren uit om Oost-Brabant klimaatbestendiger te maken. ‘De opgaven zijn ontzettend groot’, zo klinkt het. Maar wat betekent dat? Een overzicht in cijfers.

  1. Nieuwsoverzicht | Overvallers doen zich voor als bankmedewerkers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Overval­lers doen zich voor als bankmede­wer­kers - Oppas van Dean zat vast in Brabantse gevangenis

    De vriendin van Dave De K. is aangehouden in haar woonplaats Sint-Gillis-Waas. Ze maakt deel uit van het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean. Bij haar aanhouding was ze onder invloed van alcohol. Verder zit campingbewoner Martin Teunisse met zijn handen in het haar. Over zes weken is hij dakloos. En dronken cafébezoekers vernielden het interieur van café Halosta in Aalst. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.