Volledig scherm
Bij een schietpartij in Helmond raakten twee meisjes (15 en 2 jaar) gewond. © Bert Jansen

Slachtofferhulp voor klas gewond meisje van schietpartij Helmond

HELMOND - De 3 mavo-klas van het meisje (15) dat maandag bij de schietpartij in het centrum van Helmond in haar arm werd geraakt, krijgt slachtofferhulp. Hun eerste lesuur stond in het teken van nazorg.

Enkele leerlingen van de klas waren er getuige van hoe maandagmiddag een klasgenote door een kogel in haar arm werd geraakt. Dat gebeurde bij een schietpartij op de kruising van de Molenstraat met de Zuid Koninginnewal toen er werd geschoten bij een achtervolging tussen twee auto's. Behalve het meisje raakte er nog een onschuldige voorbijganger gewond: een kindje van twee jaar oud.

De twee klassen van het Dr. Knippenbergcollege waren die middag op bezoek geweest in de Cacaofabriek, waar ze een presentatie moesten geven. Samen bouwden ze een escape room in het cultuurcentrum in Helmond.

Daarna gingen de klassen in kleine groepjes uiteen, waarbij enkele leerlingen het stadscentrum van Helmond bezochten. Het slachtoffer en enkele klasgenoten waren precies op het verkeerde moment op de verkeerde plek. 

In de buurt van de kruising van de Molenstraat met de Zuid Koninginnewal achtervolgden twee auto's elkaar. Volgens getuige werd er vanuit de ene wagen geschoten op inzittenden van een andere auto. Rondvliegende kogels maakten daarbij dus twee onschuldige slachtoffers.

 1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
  PREMIUM

  Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

  Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.
 2. Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen
  UPDATE + VIDEO

  Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen

  DEN BOSCH/OSS - Drie personen zijn zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A59 van Den Bosch naar Oss. In eerste instantie leek sprake te zijn van twee dodelijke slachtoffers. Bij het bergen van het voertuig werd duidelijk dat drie mensen in de uitgebrande auto zaten. Op dit stuk van de A59 zijn in minder dan een jaar tijd al drie ernstige ongelukken gebeurd. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar het wegdeel.