Volledig scherm
© Zamire Willems

Scoutinggroep Celtica in Tilburg koopt pand ondanks tegenslagen

TILBURG - Scoutinggroep Celtica in Tilburg tekent ondanks verschillende tegenslagen woensdag het koopcontract voor het pand aan de Kronenbergstraat. Aanhoudend vandalisme en bedreigingen van hangjongeren zorgden voor irritatie, angst en hoge kosten.

De problemen met de jongeren ontstonden een jaar geleden, toen bestuurslid Paul Janssens ze over hekken van het aangrenzend voetbalveld van SV Reeshof zag klimmen. Hij riep dat ze daar weg moesten. “Ik kreeg meteen een grote mond. Ze begonnen te dreigen dat wij toch niet altijd bij het gebouw zouden zijn." Er volgden meerdere confrontaties. Dat het aanspreken van een groepje jongeren op hun gedrag verstrekkende gevolgen zou hebben, is iets waar het bestuurslid niet op had gerekend.

De afgelopen maanden heeft de scouting ruim 1.000 euro geïnvesteerd in nieuwe sloten. Geld dat gebudgetteerd was voor onder meer een feestelijke opening. Ondanks de pesterijen ziet het bestuurslid geen reden het pand niet te kopen: “We zijn blij en supertrots dat het na 3 jaar eindelijk is gelukt. Het wordt nu eigen bezit.” Janssens heeft inmiddels R-Newt, jongerenwerk van ContourdeTwern, gevraagd samen met de jeugd-BOA’s te kijken naar een oplossing.