Volledig scherm
© Politie

'Schrik van politie' twee jaar de cel in

De 43-jarige Rotterdammer die vorig jaar juni een spoor van vernieling achterliet in de Hoeksche Waard en de politie op het eiland de stuipen op het lijf jaagde, blijft voorlopig achter slot en grendel.

De Rotterdamse rechtbank veroordeelde de man vandaag tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Daar bovenop komt nog een celstraf van 15 maanden, die hij bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk kreeg opgelegd. Ook moet hij zich verplicht laten behandelen. De rechtbank volgde daarmee de eis van de officier van justitie.

De Rotterdammer pleegde medio 2016 drie bedrijfsinbraken, onder meer bij restaurant de Golden Lion in Klaaswaal, en twee autodiefstallen. Ook maakte hij zich schuldig aan twee helingen van auto’s en bedreigde hij een agent. Dit gebeurde volgens de man onder invloed van drugs die hij had ingenomen na een relatiebreuk.

Achtervolging

De aanhouding van de man bleek lastig. Een wilde achtervolging eindigde bij de Korendijkse slikken, waar de Rotterdammer ontsnapte door het Haringvliet in te duiken. Een agent zei dat de man daar achteruit op hem inreed, maar het Openbaar Ministerie en de rechtbank achtten dat niet bewezen.

Na opnieuw een aantal misdrijven herkende de politie de man bij het Texaco-station langs de A29 bij Mijnsheerenland. Het leidde tot een nieuwe achtervolging tot de afslag Barendrecht, waar de man uit de bocht vloog. Hij gaf zich pas over toen agenten hem onder schot hielden.