Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Scholen krijgen ‘wake-upcall’: loden leidingen moeten nu echt weg

Dat drinken uit loden waterleidingen schadelijk kan zijn, weten we al minstens 60 jaar. Toch komt er, tot veler verrassing, bij sommige scholen en kinderdagverblijven nog water met verhoogde loodconcentraties door de kranen. Wat is er aan de hand?

Het moet er inmiddels wemelen van de flessen water uit de winkel. Sinds woensdag wordt er, in het Osse integraal kindcentrum Regenboog, niet meer uit de kraan gedronken. Flesjes van de baby’tjes in de kinderopvang en schoolbekers van dorstige scholieren worden voorlopig dus gevuld met bronwater uit flessen. ,,Uit voorzorg”, aldus Sandra Beuving van scholenkoepel SAAM.

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen
  PREMIUM

  Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen

  DEN BOSCH - Brabant blaast een aardig deuntje mee in de tentoonstelling over Nederlandse popcultuur die komende zomer te zien is in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Van de 100 voorwerpen die samen de expositie vormen, hebben er zeker 10 wortels in deze provincie. Dat gaat van de Osse anticonceptiepil van medicijnenfabrikant Organon tot de toekan van horecafamilie Van der Valk, die in Nuland haar eerste motel bouwde.