Volledig scherm
Dungelmann aan de Pensmarkt © Google Maps

Schoenketen Dungelmann uit Den Bosch maakt doorstart

Wo 21 aug. Dungelmann Schoenen maakt een doorstart, zo meldt onder meer Retailnews. De schoenketen, met hoofdkantoor en winkel aan de Pensmarkt in Den Bosch, blijft daarbij voorlopig open. 

Door Bart Gotink

Curator Rob van Seumeren wil dat nieuws overigens niet bevestigen. Van Seumeren van Van Iersel Luchtman Advocaten wil woensdagmiddag geen vragen beantwoorden, laat het advocatenkantoor weten. Wie de koper is, blijft dan ook onduidelijk. Volgens Retailnews waren er dertig geïnteresseerde partijen. De koper is een investeerder waarvan de naam nog niet bekend is. Die investeerder moet samen met het managementteam van Dungelmann kijken op welke manier de activiteiten van de schoenenwinkels worden voortgezet. 

De keten van schoenwinkels werd half juli failliet verklaard. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit pas sinds december 2018 in Den Bosch, na een verhuizing vanuit Delfgauw. Het kantoor met klantservice zit gevestigd boven de winkel aan de Pensmarkt, wat de flagshipstore van het bedrijf moest worden. Verder heeft de winkel vestigingen in onder meer Uden, Eindhoven, Amsterdam en Utrecht. 

Het is nog niet duidelijk wat er gebeurd met de meer dan honderd medewerkers, nu de doorstart een feit lijkt.

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.