Volledig scherm
PREMIUM
Ben en Nelly van de Ven bij hun 50-jarige bruiloft met de zes kleinkinderen © Familie Van de Ven

Samen oud worden en hand in hand sterven, Ben en Nelly overleden een dag na elkaar

HEESCH - Nelly en Ben van de Ven uit Heesch overleden een dag na elkaar. Ze waren 52 jaar samen en allebei ernstig ziek. Ze werden tegelijk in een diepe slaap gebracht om te sterven. En dus lagen ze samen in twee ziekenhuisbedden in de voorkamer. Diep in slaap. Hand in hand.

En zo verloren Bernadette (51) en Saskia (49) in april 2019 in twee dagen tijd hun beide ouders. Zo kwam het dat de zussen naast hun stervende vader zaten, terwijl hun net overleden moeder in het bed ernaast lag. Dat de zes kleinkinderen samen in en om huis een afscheidsvideo maakten, terwijl opa (77) en oma (76) in de voorkamer opgebaard op bed lagen. ,,Onwerkelijk? Nee, het voelde heel natuurlijk.”

Bernadette: ,,Sommige mensen zeggen: ‘Wat vreselijk dat jullie je beide ouders tegelijk verloren.’ Maar dat maakt het écht niet erger. Natuurlijk missen we ze heel erg, maar het geeft ook troost dat ze zo kort na elkaar gingen. Ze hebben niet om elkaar hoeven rouwen. Wie wil er nu niet als je oud bent samen overlijden? Ik zou ervoor tekenen.”

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.