Volledig scherm
Het team van Sport 4 Socialisation in Mutare, Zimbabwe. Foto Karolien Koolhof

S4S uit Oud-Gastel wint BN DeStem Ontwikkelingsprijs

BREDA - Stichting Sport 4 Socialisation (S4S) van de Oud-Gastelse Isabel de Vugt (30) heeft vrijdagavond de BN DeStem Ontwikkelingsprijs gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan particuliere initiatieven voor ontwikkelingssamenwerking.

S4S zet zich sinds 2008 in voor gehandicapte kinderen in Mutare, Zimbabwe. Door diverse sport- en spelactiviteiten worden zij uit hun isolement gehaald en daarnaast biedt S4S hen zorg in de vorm van fysiotherapie, medicijnen en oudervoorlichting.

De Ontwikkelingsprijs ter waarde van 5000 euro ontving De Vugt uit handen van vice voorzitter Zr. Ancilla Martens en BN DeStemhoofdredacteur Johan van Uffelen. De jury prees het project vanwege zijn originaliteit en gedegenheid. Bovendien ziet zij het als een goed voorbeeld van duurzaam ontwikkelingswerk.

S4S gaat het geld naar alle waarschijnlijkheid gebruiken voor de aanschaf van nieuwe rolstoelen en het aannemen van extra sportcoaches. Sinds de oprichting is de organisatie sterk gegroeid. Het komende jaar zou zij graag verder uitbreiden met projecten in de agrarische gebieden rondom Mutare. Daarnaast heeft De Vugt plannen om S4S ook in Engeland en Amerika op te zetten, om zo nog meer fondsen te kunnen werven.

www.sport4socialisation.org

Bekijk het fotoalbum

Volledig scherm
Zr. Ancilla Martens (links) en hoofdredacteur Johan van Uffelen overhandigen de prijs aan Isabel de Vugt. Foto Ron Magielse/ het fotoburo
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement