Ruim vijftig overvallen in West-Brabant de laatste twee jaar, woningen steeds vaker doelwit

BS-CVe-BRBREDA - ‘Gewapende overval tankstation Heerbaan Breda, dader voortvluchtig’. Maandagavond verspreidde de politie een Burgernetmelding over deze overval. Het was een van de eerste overvallen in 2017.

De zoekopdracht ‘Gewapende overval’ in het archief van BN DeStem leverde minstens vijftig hits op over de laatste twee jaar. Variërend van overvallen op cafetaria’s, winkels, supermarkten, tankstations, woningen tot het beroven van maaltijdbezorgers. Met wisselend succes. 

Volgens de politie kiezen overvallers die snel hun slag willen slaan, steeds vaker woningen als doelwit. Veel bedrijven en winkels hebben immers hun beveiligingsmaatregelen inmiddels opgeschroefd tot op Fort Knox-niveau.

Een selectie uit de overvallen van 2015 en 2016:

Filiaal Carpetright aan het Fatimaplein in Breda vier keer overvallen
Vier keer binnen een half jaar tijd kreeg het personeel van Carpetright aan het Fatimaplein in Breda een overvaller met een wapen voor hun neus. Steeds was de buit een ‘onbekend geldbedrag’. Voor de laatste overval zijn twee overvallers uit Breda opgepakt. 

Stevige vrouw met groene sjaal pleegt gewapende overval op cafetaria Halsteren
Cafetaria Plaza Dorpszicht werd in september 2016 overvallen door een man en een vrouw. Bij de overval werd ook een schot gelost. Het duo werd later op de avond aangehouden. De cafetaria was al twee keer eerder overvallen

Overvallers dringen woning in Etten-Leur binnen en bedreigen vader, moeder en dochter
Twee mannen vielen in mei 2015 een woning aan de Kruisvelden in Etten-Leur binnen en gingen er met een geldbedrag vandoor. Vader, moeder en hun dochter werden tijdens de overval vastgebonden

Winkelpersoneel overmeestert overvaller in Klein-Zundert
Winkelpersoneel van een landbouwmechanisatiebedrijf in Klein-Zundert rekende bij een overval op het bedrijf eigenhandig een van de vier daders, een man uit Waalwijk, in. De Waalwijker werd vastgebonden met tie-wraps en overgedragen aan de politie. 

Vier man plegen gewapende overval op groothandel in Ossendrecht
Vier mannen pleegden afgelopen september een overval op groothandel aan het Putssmolentje in Ossendrecht. Bij de overval viel ook een schot. De overvallers kwamen van een koude kermis thuis. Er werd niets buitgemaakt en de overvallers werden weggejaagd door de eigenaar van het bedrijf. 

Man met groot slagersmes pleegt overval op Aldi aan Holleweg in Bergen op Zoom
De schrik moet het personeel van het Aldi-filiaal aan de Holleweg in Bergen op Zoom om het hart zijn geslagen. Tegen sluitingstijd kwam een overvaller de supermarkt binnen en dreigde met een groot slagersmes. Na zijn de overval ging hij er met zijn buit vandoor. 

Volledig scherm
© Marcel van Dorst en Perry Roovers / MaRicMedia