Rondje rotonde: voor Monique willen truckers bij Moergestel wel even de A58 af

Volledig scherm
Monique (rechts) en haar moeder fotograferen zo'n drie keer in de week vrachtwagens die onder het viaduct bij Moergestel doorschieten. © Tom Tacken

MOERGESTEL - Leuk tijdverdrijf voor truckers: even de A58 bij Moergestel af om speciaal voor Monique een 'rondje rotonde' te doen.

Monique heeft een Facebook-pagina waarop ze foto's post van vrachtwagens die onder het viaduct van de Vinkenberg doorschieten. Een keer of drie in de week fietst ze voor haar hobby van Oisterwijk naar Moergestel. 

Moeder vergezelt haar meestal. Sinds een tijdje zet Monique op Facebook ook filmpjes van vrachtwagens die haar op een Moergestels ererondje onthalen. De chauffeurs toeteren en knipperen erbij. 

Rijkswaterstaat is daar alleen niet zo blij mee. Met mooie foto's vanaf het viaduct is niets mis, laat een woordvoerster weten, maar die 'rondjes rotonde' zijn een andere zaak. ,,Je moet toch in- en uitvoegen en boven op het viaduct loopt ook een fietspad. Onnodige, extra bewegingen van vrachtwagens op in- en uitvoegstroken en op zo’n kruispunt, daar zijn wij niet blij mee."

Menig trucker loopt echter met de foto's en filmpjes van Monique weg. 'Wat is ze toch lief om dat te doen hè', zegt Henk uit Zierikzee. 'Heb je zien staan, en je hebt een mooie foto gemaakt van me wagen', dankt Marc uit Zaandam haar. Hij plakt er voor de zekerheid drie duimpjes aan vast. 

Ramon uit Duizel, die zich 'stuuroloog' noemt en dus ook wel van een geintje houdt, vertelt het Monique als hij met zijn lading bier in de buurt komt: 'Ik mag weer keer lossen/laden bij De Koningshoeve Monique. Misschien tot op de brug'. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement