Volledig scherm
Robin Piree: “Ik ben van fimpjesmaker verworden tot filmmaker.” © JansenMedia

Robin Piree, maker documentaire Hardwell: 'Iedereen loopt aan Robbert te trekken'

BREDA - Dinsdag 13 oktober gaat de nieuwe Hardwell-documentaire 'I Am Hardwell, Living The Dream' in première tijdens het Amsterdam Dance Event. Twee dagen later draait de film van de Bredase regisseur Robin Piree (25) in 20 bioscopen in Nederland, waaronder in Breda en Eindhoven.

Party- en dancekanaal Our House, gelieerd aan deze titel, sprak exclusief met de man die zes jaar lang met een filmcamera achter de top-dj uit zijn woonplaats aan liep.

Piree kwam Hardwell (echte naam: Robbert van de Corput) een jaar of negen geleden tegen in het uitgaanscentrum van Breda. Hij ging videoclips maken voor de dj. Van daaruit kwam het idee om van al dat materiaal ook een documentaire te maken. "Vanaf dat moment ben ik specifieker gaan filmen”.

'I Am Hardwell' ging in oktober 2013 in première en vond zijn weg naar fans in alle uithoeken van de wereld. Nu volgt dus deel 2, 'I Am Hardwell, Living The Dream'. Was Hardwell in de eerste docu nog een talentvolle, redelijk onbekende dj, in de tweede film is hij de grote ster.

“Dat maakte het soms wel wat moeilijker om dicht bij hem in de buurt te komen. De belangen van de partijen en de mensen om hem heen worden steeds groter. Dus wordt Hardwell meer afgeschermd. Iedereen loopt aan hem te trekken en dan is het soms moeilijk om dichtbij hem te komen.”

Lees het complete interview met Robin Piree op Our House

Volledig scherm
Robin Piree legt de laatste hand aan de documentaire I Am Hardwell Living The Dream. © JansenMedia
A new documentary is coming this fall I Am Hardwell - Living the Dream! For more info: http://www.djhardwell.com
  1. Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatiegraad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatie­graad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten hebben een lagere vaccinatiegraad dan de gewenste 90 procent. Dat zijn Werkendam, Aalburg en Woensdrecht. Dit blijkt uit cijfers van de GGD Brabant over 2018. De eerste twee gemeenten vallen in de zogeheten ‘Bible-Belt’, waarin mensen om religieuze redenen afzien van vaccinatie. De lage vaccinatiegraad in Woensdrecht is volgens de GGD West-Brabant te wijten aan het feit dat een aantal kinderen in België naar school gaat en daar wordt ingeënt.