Rennen tussen de wilde dieren van de Beekse Bergen tijdens de Safarirun

HILVARENBEEK - Zo'n 600 deelnemers renden 5 kilometer tijdens de Safarirun op de Beekse Bergens langs de dieren van het park. Mensen kijken tijdens het rennen hun ogen uit, maar de renners blijven voor de dieren ook niet onopgemerkt.

De Safarirun is een onderdeel van de Warandeloop, die dit weekend voor het eerst op het evenemententerrein van Beekse Bergen plaatsvindt. Alleen de Safarirun gaat door het dierenpark.

De organisatie heeft drie verschillende parcoursen aangelegd, waardoor steeds twee wedstrijden tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. In totaal zal dit weekend 70 keer een startschot klinken. 

Volledig scherm
Renners warmen zich op voor de Safarirun. © Hein Eikenaar
Volledig scherm
Rennen tussen de tijgers. © Hein Eikenaar/BD

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Timmermans op PvdA-congres in Den Bosch over Trump: ‘Hoe dom kun je zijn’
    video

    Timmermans op Pv­dA-con­gres in Den Bosch over Trump: ‘Hoe dom kun je zijn’

    DEN HAAG - PvdA-kopstuk Frans Timmermans heeft op het PvdA-congres in Den Bosch fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump. ,,Hoe dom kun je zijn’', vroeg de lijsttrekker van de sociaaldemocraten bij de komende Europese verkiezingen zich af, verwijzend naar het staatshoofd van de Verenigde Staten. Timmermans, ook vicevoorzitter van de Europese Commissie, was een van de sprekers op het congres.