Volledig scherm
Een van de oudere brandstichting waar de jongen verantwoordelijk voor was, in de Molenstraat. © Politie

Pyromaan Ossendrecht blijkt 14-jarige jongen: tiener bekent alle branden

OSSENDRECHT - Een 14-jarige jongen uit Ossendrecht is woensdag aangehouden naar aanleiding van de recente reeks brandstichtingen in het dorp en de omgeving. De jongen veroorzaakte meerdere branden tussen 27 mei en 31 juli.


In het begin was hij alleen actief in de bossen en aan de rand van het dorp. Tijdens de schoolvakantie waren er ook branden in een woonwijk, dit veroorzaakte veel schade en onrust in de buurt.

Opvallende fiets
Het onderzoek leidde in het begin al naar de 14-jarige jongen. Het duurde echter even voor de politie genoeg aanleiding vond om hem aan te houden. Hij liep tegen de lamp door zijn opvallende fiets. Vlak voor de laatste brand zag een getuige de fiets in de berm staan. Dat was op 31 juli aan de Laagstraat.

Voor de kick
De jongen bekende woensdag alle branden tijdens een politieverhoor door een rechercheur en de wijkagent. Niet alleen die in de bossen, maar ook de branden in de woonwijk. Uit zijn verklaringen bleek dat hij de branden voor de kick had aangestoken en niet over de gevolgen had nagedacht.

Hij is vrijdag na enkele verhoren weer in vrijgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Wijkagent Frank Nolten is opgelucht: "Het is goed en fijn dat we nu weten wie deze reeks branden heeft aangestoken. De medewerking en betrokkenheid van veel mensen in en om Ossendrecht was groot en hebben tot dit resultaat geleid."