Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Ruud Voest

Prrrt! 'Niet roken langs de lijn!'

WeekendMADE - Sportverenigingen verbannen steeds vaker de sigaret. Niet alleen in en rond het clubhuis, óók langs de lijn. Bij een enkele mag zelfs helemaal niet meer worden gepaft. Een rondje langs de velden.

Ergernis

Soms schiet ze uit haar slof. Zelfs tijdens een wedstrijd met de veterinnen van de Madese Hockey Club. Dan gaat Joyce van Hees (53) in de rust naar de zijlijn en vraagt zo'n roker of de sigaret uit mag. ,,Ook als ik zelf in het veld sta, kan ik mij daar enorm aan storen. Het stinkt, het is ongezond. En het is geen voorbeeld voor onze sportjeugd. Dus dan ga ik er even naartoe en wijs ze daar op een nette manier op."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?