Volledig scherm
Foto ter illustratie (in scène gezet). © FotoMeulenhof

'Potloodventer' laat Helmondse hockeymeisjes schrikken op toilet

HELMOND - Jonge speelsters van hockeyclub HC Helmond zijn de afgelopen weken meerdere keren opgeschrikt door een man die zich had verstopt op het toilet in hun kleedkamer. Dat gebeurde tijdens zaalhockeytrainingen in de Fitland-sporthal.

Hockeyclub HC Helmond waarschuwt haar leden voor een 'potloodventer' die rond zou hangen in dameskleedkamers. De afgelopen weken werden meisjes tijdens zaalhockeytrainingen in de sporthal meerdere keren geconfronteerd met een jongeman die zich daar ophield op het toilet.

Niet normaal
Wat de man precies op de wc doet, is nog onduidelijk. Er gaan geruchten rond dat de man ook zijn geslachtsdeel heeft laten zien. "Zover bij ons bekend blijkt nóg niets van seksueel gedrag", zegt een woordvoerder van de politie, waar woensdag twee meldingen over de man binnenkwamen. "Maar uiteraard vinden we het als politie niet normaal dat een volwassen man zich ophoudt op de toilet van een kleedkamer waar jonge meisjes zitten."

Samen met de club, de gemeente en Fitland wordt gekeken hoe de zaak kan worden onderzocht. De politie sluit niet uit dat al eerder meiden geconfronteerd zijn met een man op de toilet, zonder dat daar melding van is gemaakt. Ook dat wordt nog onderzocht.

Extra controles
"Het is betreurenswaardig", zegt HC Helmond-bestuurslid Ruud Bouwman, die verder niet te diep op de zaak wil ingaan. Hij benadrukt wel dat de club meteen actie heeft ondernomen. Zo worden er extra controles uitgevoerd in de kleedkamers voor en na trainingen. "We vragen ouders verder om hun kinderen niet voor de sporthal af te zetten, maar ook even mee naar binnen te lopen."

Overigens zit het winterseizoen in het hockey er bijna op. Het hele circus verplaatst zich deze maand vanuit de zaal terug naar het kunstgras. Andere sportverenigingen en scholen maken nog wel gebruik van de hal. De 'hoofdgebruikers' van de Fitland-sporthal zijn door de gemeente op de hoogte gebracht van de incidenten.