Volledig scherm
Ongeluk op A58. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Politiebond wil hogere boetes filmen ongeluk na incident op A58 bij Gilze

pollGILZE - De Nederlandse Politiebond wil hogere boetes voor het onnodig en uit sensatiezucht filmen van een ongeluk. Ook het online plaatsen zou bestraft moeten kunnen worden. Aanleiding voor de uitspraken zijn de taferelen afgelopen weekend bij een verkeersongeluk op de A58.

Dat zei Jan Struijs, voorzitter van de Nederlands Politiebond (NPB) in het programma ‘Spraakmakers’ op NPO Radio1. ,,Nu krijg je 237 euro voor rijdend filmen. Wat mij betreft mag dat bij het onnodig filmen van een ongeluk verdubbeld worden. We gaan dat binnenkort bespreken in het reguliere overleg met het Openbaar Ministerie'', aldus Struijs.

Struijs: ,,Ik heb uitvoerig contact gehad met de hulpverleners bij het ongeluk met dodelijke afloop op de A58. Auto’s op de andere rijbaan werden stilgezet waardoor er bijna nog een ongeluk plaatsvond, sporenonderzoek werd gedwarsboomd, hulpverleners in de weg gezeten.''

Er werden op de A58 boetes uitgedeeld voor het vasthouden van een mobieltje tijdens het rijden en voor het veroorzaken van een onveilige situatie.

Poll

Het is een goed idee om de boetes voor onnodig en uit sensatiezucht filmen van ongelukken te verdubbelen

 • Eens (98%)
 • Oneens (2%)
1619 stemmen
 1. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.