Volledig scherm
Hulpdiensten zochten naar de vermiste vrouw in Valkenswaard. Inzet: de oproep gewraakte op sociale media om mee te helpen. © Fotoburo Bert Jansen / Dave Hendriks

Politie roept publiek in Valkenswaard op: zoek niet mee naar vermiste vrouw

VALKENSWAARD - De politie heeft zaterdagavond in Valkenswaard een 60-jarige vrouw teruggevonden die een tijdje vermist was. Tijdens de zoektocht daarvoor meldden zich - in elk geval op sociale media - veel mensen die wilden helpen zoeken. Maar dat kon de politie op dat moment niet gebruiken. 

Agenten zochten de hele avond naar de vrouw in de omgeving van de visvijvers in Valkenswaard. Omdat op sociale media werd opgeroepen om mee te zoeken, stuurde de politie Oost-Brabant een tweet waarin juist werd opgeroepen weg te blijven.

De uitleg kwam in een volgende tweet. De hulpdiensten gebruikten drones met warmtebeelden. Een te grote groep mensen zou die beelden kunnen verstoren, wat de zoektocht moeilijker zou maken. ,,We waarderen de hulpvaardigheid, maar het beste is nu dat u even afstand houdt‘’, schreef de politie. 

Dat bleek rond 22.00 uur een goede zet. De vrouw is teruggevonden en behandeld in een ambulance. Er is hoogstwaarschijnlijk geen sprake van een misdrijf. 

  1. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
    PREMIUM
    Live

    Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

    DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.