Volledig scherm
Moskee in Kortendijk Roosendaal Foto Alfred de Bruin

Poging brandstichting moskee in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bij de moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 november geprobeerd brand te stichten. Daarbij liep het gebouw enkel lichte schade op.

De politie onderzoekt de zaak. De technische recherche heeft sporen veiliggesteld en agenten hielden een buurtonderzoek. De dader of daders hebben waarschijnlijk tussen 2.30 uur en 2.45 uur geprobeerd brand te stichten.

De politie is nog op zoek naar getuigen.

  1. Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebrillen. Het leek wel een film’
    PREMIUM

    Brabantse journalist uitgezet uit Marokko door geheime dienst: ‘Allemaal mannen met zonnebril­len. Het leek wel een film’

    VEESSEN/TILBURG - Achteraf denkt journalist Gerbert van der Aa dat hij misschien ‘iets te lichtzinnig’ is omgegaan met het feit dat hij niet op die plek in Marokko mocht zijn. Maar een hele duidelijke reden voor zijn uitzetting heeft Van der Aa - sinds dinsdag weer veilig thuis in het Gelderse Veessen - een week na dato nog steeds niet gekregen van de Marokkaanse autoriteiten.