Volledig scherm
Jeugdmiddag in Podium Bloos © Marcel Otterspeer

Podium Bloos en theaterwerkplaats Tiuri krijgen tonnen subsidie

BREDA - Podium Bloos en Stichting Theaterwerkplaats Tiuri in Breda krijgen een vierjarige subsidie van de provincie. Dat gaat voor het eerst op die manier, want voorheen kregen instellingen subsidie per jaar. Deze week hebben Gedeputeerde Staten besloten om aan 20 instellingen in totaal 2,4 miljoen euro subsidie te verlenen. 

Podium Bloos krijgt €134.400 en Stichting Theaterwerkplaats Tiuri ontvangt €160.000 euro. De regeling maakt deel uit van de subsidieregeling Hedendaagse Cultuur Noord Brabant. 

Er werden 45 subsidieaanvragen voor een totaalbedrag van ongeveer 4,3 miljoen euro ingediend. 6 aanvragen voldeden niet aan de eisen, 19 zijn volledig gehonoreerd, en de 20e tot het bereiken van het beschikbare bedrag.

Quote

Iedereen in Brabant moet de kans krijgen zijn talent te ontdekken en te ontwikke­len

Gedeputeerde Henri Swinkels

West-Brabantse instellingen

Zes andere instellingen uit onze regio deden ook een aanvraag, maar deze verzoeken werden niet gehonoreerd. Het gaat om:

Stichting dansnest, Breda (€65.000)
Stichting Worstenbrood, Breda (€160.000)
Koor Hortus Musicus Regligiosus, Bergen op Zoom (€65.940)
Fotobond afdeling West-Brabant, Oosterhout (€67.717,50)
Stichting Facilitair Bedrijf, Bergen op Zoom (€72.700)
Theater Orkest Brabant, Breda (€50.000)

Kansen voor alle Brabanders

“Met deze regeling zorgen we er voor dat ook amateurinstellingen, net als professionele kunsten, meerjarige subsidie krijgen. Dat zorgt voor continuïteit, en daarmee voor een mogelijke verbetering van de kwaliteit”, aldus gedeputeerde Henri Swinkels van Leefbaarheid en Cultuur.

“Instellingen kunnen nu ook meerjarige plannen maken. We willen wel dat ze beter gaan samenwerken, want de doelen van deze regeling zijn dat de kwaliteit van de amateurkunst verhoogd wordt, en dat het voor iedere Brabander mogelijk is van cultuur te genieten of er aan deel te nemen. Iedereen in Brabant moet de kans krijgen zijn talent te ontdekken en te ontwikkelen.”

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.