Volledig scherm
© BD

Podcast over het Brabantse probleem dat ondermijning heet: ‘We slaan wel een deuk in een pakje boter, maar o, dat pakje wordt zo groot’

Luister hierZeg Brabant en je zegt drugscriminaliteit. De provincie wordt zo’n beetje afgeschilderd als het Sodom en Gomorra van Nederland. Dat is natuurlijk niet voor niets, maar hoe erg is het nu eigenlijk? 

Om daar antwoord op te vinden, formeerden het Brabants Dagblad, BN De Stem en het Eindhovens Dagblad een onderzoeksredactie. Maandenlang doen ze onderzoek naar ondermijning in de provincie. In de podcastserie Ondermijning in Brabant praten redacteuren Wout van Arensbergen, Mariëtte den Engelse en Hessel de Ree met Lucas van Houtert over hun bevindingen.

Luister naar onze eerste podcast, waarin we een ronde maken langs ogenschijnlijk normale plaatsen, waar men druk bezig is met (de strijd tegen) ondermijnende criminaliteit. De podcast is ook te luisteren via AppleGoogle of Spotify.

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).