Volledig scherm
Een hennepkwekerij. Foto ter illustratie. © Politie

Podcast | Gesprek met boer Kees, die twee keer een hennepkwekerij in zijn huurhuis aantrof

Luister hierEén op de vijf boeren in Brabant is ooit benaderd door drugscriminelen, zo onderzocht de Brabantse Onderzoeksredactie voor deze krant. Vrezen zij hiervoor? Niet echt, zo blijkt. Ze hebben meer angst voor de overheid dan voor onderwereld. Hoe dat zit, blijkt uit het verhaal van boer Kees* uit West-Brabant.

Kees haalde - zonder er erg in te hebben - een huurder binnen die een hennepkwekerij opzette. Na de ontdekking daarvan, werd hij allesbehalve behulpzaam behandeld door de politie. Toen hij bij een tweede huurder opnieuw nattigheid voelde, klopte hij aan bij alle instanties. Maar op hulp hoefde hij niet te rekenen. 

Verslaggevers René van der Lee en Mariëtte den Engelse spraken veel boeren als Kees en vertellen over hun ervaringen. Hoe kan het dat ze worden geacht de ogen en oren van de samenleving te zijn, maar er tegelijkertijd compleet alleen voor staan? Beluister de podcast hieronder, of volg ons op AppleGoogle of Spotify.

* Kees is een pseudoniem. Zijn echte naam is bekend bij de redactie. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.