De voormalige pleegmoeders van baby Hannah, Minke (l) en Anne, zaten woensdagavond aan tafel bij RTL Late Night.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige pleegmoeders van baby Hannah, Minke (l) en Anne, zaten woensdagavond aan tafel bij RTL Late Night. © Beeld uit uitzending RTL Late Night

Pleegmoeders baby Hannah: 'Instellingen moeten beter luisteren naar ouders'

HILVERSUM/EERSEL - Jeugdzorg en pleegzorg hebben in de periode voor en na de ontvoering van baby Hannah niet geluisterd naar de zorgen van de pleegouders van het meisje. Dat zeiden Anne en Minke, de eerste respectievelijk tweede pleegmoeder van baby Hannah, gisteravond bij RTL Late Night.  Volgens beide vrouwen hadden veel problemen kunnen worden voorkomen als instellingen open hadden gestaan voor hun zorgen.

 1. Achttien maanden cel geëist tegen ouders ontvoerde baby Hannah

  Achttien maanden cel geëist tegen ouders ontvoerde baby Hannah

  DEN BOSCH - Achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk voor Kim de L. en voor Rowan S. uit Handel. Dat eiste officier van justitie Jorick Schreurs vrijdag tegen de ouders van de baby Hannah voor de ontvoering van hun kind in februari dit jaar in Eersel. Ze gristen hun kind daar uit de handen van de pleegmoeder bij wie ze was ondergebracht. Dezelfde dag werden de ouders aangetroffen en gearresteerd in Bad Bentheim in Duitsland nadat de politie een Amber Alert had verspreid.
 2. Amber Alert: baby Hannah ontvoerd door eigen ouders op parkeerplaats in Eersel

  Amber Alert: baby Hannah ontvoerd door eigen ouders op parkeer­plaats in Eersel

  EERSEL - Het kindje dat maandagochtend ontvoerd werd op de parkeerplaats bij de Lidl aan de Nieuwstraat in Eersel, is meegenomen door haar eigen ouders. De politie heeft een Amber Alert uitgedaan, met het verzoek om naar de ouders en hun auto uit te kijken. De man en vrouw uit Handel kwamen eerder in het nieuws omdat ze veel mensen hebben opgelicht. Het gaat om Kim de Laat en Rowan Simons, zo meldt de politie in het Amber Alert.
 1. GGD-directeur over explosie bij teststraat: 'Verdrietig dat mensen hiertoe in staat zijn'
  Play

  GGD-directeur over explosie bij teststraat: 'Verdrietig dat mensen hiertoe in staat zijn'

 2. Make-over voor het Sportiom in Den Bosch: 'Je kunt hier de hele dag bewegen'
  Play

  Make-over voor het Sportiom in Den Bosch: 'Je kunt hier de hele dag bewegen'