Volledig scherm
De roze kleur van het kasteel in de Poort van Heusden heeft waarschijnlijk z'n langste tijd gehad. © Dik de Joode/BD

Plan voor Land van Ooit Drunen: Heusden in zee met Keldersgroup

DRUNEN/NIEUWKUIJK - De Keldersgroup en de Arec-DBM Groep zijn het met de gemeente Heusden eens geworden over de ontwikkeling van de Poort van Heusden, het voormalige attractiepark Land van Ooit in Drunen. Hoewel de nodige zaken nog verder uitgewerkt moeten worden, spreekt Heusden van een 'veelbelovend initiatief'.

Centraal in de plannen staat de realisatie van een diagnostisch-medisch centrum, dat (inter)nationale uitstraling moet krijgen. In het centrum zal onderzoek worden gedaan naar behandelmethoden en medicijnen, onder meer op het terrein van MS en Alzheimer. Daarbij is ook ruimte voor advies en ondersteuning van de medische zorg (huisartsen, fysiotherapie et cetera). Vlakbij het diagnostisch centrum is plaats voor bedrijven die een link hebben met het diagnostisch centrum. ,,Hi-tech bedrijfspaviljoens", aldus de initiatiefnemers. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van (medische) instrumenten en medicijnen.

Steenenburg
Verder wordt gedacht aan een hotel met congrescentrum en aan een luxe zorgappartementencomplex, met een hoog serviceniveau. Ook hofjeswoningen, vrijstaande woningen op grote percelen (700-2.000 vierkante meter) en waterwoningen zijn onderdeel van het plan voor het landgoed, dat Steenenburg gaat heten.

Groen en water wordt zoveel mogelijk gespaard of zelfs uitgebreid. Het kasteel wordt zoveel mogelijk teruggebracht in oorspronkelijk staat. De roze kleur zal verdwijnen, zo is de bedoeling.