Volledig scherm
De Intertoys op de Grote Markt in Breda. © Google Streetview

Personeel Intertoys bezorgd over nakend faillissement, maar mag niks zeggen

Bij het personeel van de Intertoys-vestigingen in West-Brabant is het nieuws rond de surceance van betaling bij de speelgoedketen ingeslagen als een bom. Maar iedereen houdt de kaken stijf op elkaar. ,,We mogen niks zeggen.’'

In de vestiging van Intertoys aan de Grote Markt in Breda is het personeel bijeen geklonterd rond de kassa. De winkel biedt een troosteloze aanblik, volle schappen met speelgoed, maar vrijwel geen klant te bekennen.

De gezichten van het overwegend jonge personeel zijn zorgelijk. Maar die zorgen delen met de media is er niet bij. ,,Instructies van het hoofdkantoor’', is de ook al jonge filiaalmanager kort van stof. ,,Voor informatie moet u daar zijn’', lacht ze ietwat verlegen.

Reorganisatie

Bij andere Intertoys-vestigingen in de regio hoor je hetzelfde verhaal. ,,Je moet echt bij het hoofdkantoor in Amsterdam zijn, dat is de policy’’, zegt Carlo Thijssen die niet alleen bedrijfsleider is van de Blokker-vestiging in Made maar ook de plaatselijke Intertoys daar runt. 

Thijssen had een paar jaar geleden ook al met slecht bedrijfsnieuws te maken toen zijn werkgever Blokker een forse reorganisatie doorvoerde. Die overleefde hij, sindsdien - zo vertelt hij - loopt de winkel als een trein.