Eva Jinek en Jeroen Pauw strijken in maart neer in de Afzakkerij in Veghel.
Volledig scherm
Eva Jinek en Jeroen Pauw strijken in maart neer in de Afzakkerij in Veghel. © Wessel de Groot Fotografie/Beeldbank BNNVara

Pauw en Jinek praten vanuit Veghel over Brabant: ‘Hier zijn we heel blij mee’

VEGHEL - Eva Jinek en Jeroen Pauw brengen hun gezamenlijke televisieprogramma ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ donderdag en vrijdag vanuit de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. 

Daar zijn ze verheugd over de komst van de televisiesterren: ,,We zijn er heel blij mee. We merken dat steeds meer productiemaatschappijen uit Hilversum ons weten te vinden”, reageert Jack Monde van de Afzakkerij.

Op donderdag en vrijdag maart zijn Eva Jinek en Jeroen Pauw in Veghel, waar ze samen een programma presenteren rondom de verkiezingen van de Provinciale Staten. Veghel is een van de vier locaties in Nederland waar het programma wordt opgenomen. Vanuit hier zal het gaan over de verkiezingen in Brabant, Zeeland en Limburg. Tijdens de uitzending schuiven landelijke en provinciale politici aan, maar ook de bewoners uit de regio waar ze op dat moment zijn. ,,Op dit moment zit Sebastiaan Beks (directeur van stichting CHV Cultuur Haven Veghel, red.) met mensen van het programma om tafel op de puntjes op de i te zetten", zegt Jack Monde. Er kan daarom volgens hem nog niet gezegd worden hoeveel mensen het programma mee kunnen beleven in het café op de Noordkade. ,,Dat ligt er helemaal aan hoe de programmamakers het willen inrichten en wat ze willen op het gebied van veiligheid en dergelijke. We weten al wel dat mensen via de omroep moeten reserveren als ze de uitzending willen meemaken. Dat gaat allemaal via hen.” 

Waarom de Afzakkerij? 

Quote

We hebben wel vaker diensten verleend aan televisie­pro­gram­ma's. Zoals aan Hollands Got Talent.

Jack Monde , De Afzakkerij

Waarom juist de Afzakkerij is uitgekozen als decor? ,,Ik denk dat het de uitstraling is, het karakter van het complex CHV Noordkade, de ligging in Brabant. En we hebben wel vaker diensten verleend aan televisieprogramma's. Zoals de finale van Hollands Got Talent waarvoor hier enkele videoclips werden opgenomen. En als productiemaatschappijen die voor de omroepen werken je weten te vinden en enthousiast zijn, dan kan er meer volgen. We zijn er in ieder geval heel bij mee, want Jinek en Pauw zijn mensen die het goed doen op televisie.”

Het programma 

De eerste uitzending van ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’  was maandag te zien op NPO1. Vanaf deze dag reizen Eva Jinek en Jeroen Pauw zeven dagen lang door heel Nederland. Ze begonnen in Noord- en Zuid-Holland om vervolgens af te reizen naar de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Nu zijn de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg aan de beurt. De reis eindigt in de middelste provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. De laatste uitzending van deze reeks is te zien op 19 maart, de dag voor de verkiezingen. 

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant.