Passagier stapt op A2 bij Waalre uit NS-bus, wordt geschept door auto en overlijdt aan verwondingen

update + videoEINDHOVEN/WAALRE - Een man is zaterdagavond overleden op de A2 bij Waalre. Volgens omstanders stapte de passagier uit een treinvervangende bus van de NS, die met pech op de vluchtstrook stond. Daarna volgde de aanrijding met een voorbijkomende auto. Hulp van artsen mocht niet meer baten. 

De politie bevestigt dat een passagier uit de bus is overleden. De NS zegt dat de bus op weg was op het traject naar Roermond. ,,We betreuren het ongeval”, zegt een woordvoerster. 

De bus stond met pech stil op de vluchtstrook. Een passagier stapte uit de bus en liep over de snelweg. Wat precies de reden daarvoor was, is niet bekend. Een auto reed de man met volle snelheid aan. 

Meerdere ambulances werden opgeroepen, maar hulp mocht niet meer baten. Hij overleed aan zijn verwondingen.  

Vervangende bus

De andere passagiers zijn met een vervangende bus opgehaald, zodat ze hun weg naar Roermond konden vervolgen. 

De identiteit van het slachtoffer moet nog formeel vastgesteld worden en de nabestaanden moeten eerst geïnformeerd worden. Het bekendmaken van zijn leeftijd en woonplaats laat daarom nog even op zich wachten. Slachtofferhulp wordt geregeld voor de betrokkenen en getuigen. 

De verkeersspecialisten gaan op de locatie van het ongeluk onderzoek doen naar sporen die de aanrijding kunnen verduidelijken. Ze gaan ook in gesprek met getuigen. De politie bekijkt het verzamelde sporenbeeld en informatie die van belang is om een duidelijk beeld te krijgen van de toedracht van het ongeluk. 

De snelweg was afgesloten en is rond 21.30 uur weer vrijgegeven.

Volledig scherm
Man overleden op A2 bij Waalre, stapte uit NS-bus en werd geschept door auto © Bert Jansen
Volledig scherm
Ongeluk op A2 bij Waalre © Bert Jansen
  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.