Volledig scherm
© BN DeStem

Oude trein naar Roosendaal, brand op boot en witwasonderzoek FIOD

West-Brabantse weekETTEN-LEUR - BN DeStem blikt terug op de week en zet een aantal belangrijke verhalen op een rijtje. Wat gebeurde er allemaal deze week?

Brand op boot tijdens personeelsfeest in de Biesbosch
Een brand door een lekkende gasfles aan boord van een plezierjacht in de Biesbosch heeft twintig jongeren van 16, 17 jaar maandagavond rond kwart voor acht flinke schrik bezorgd. Een boot van de scouting die in de buurt was kon de passagiers in veiligheid brengen naar de Amaliahoeve.

Geripte hennepkwekerij Teteringen
Een melding van een verdachte situatie op de Lage Stee leidde in de nacht van maandag op dinsdag tot aanhoudingen. Bij een van de verdachten werd hennep aangetroffen die kort ervoor uit een woning was geript.

Witwasonderzoek FIOD: invallen op negen plaatsen in Brabant
In het midden en westen van Brabant hield de politie maandag een grote actie tegen witwaspraktijken. In diverse plaatsen werden invallen gedaan in woningen en bedrijven, waaronder in Waalwijk, Rijen, Kaatsheuvel en ook het Gelderse Aalst. Dat gebeurde met behulp van politiehonden en militaire bijstand. 

Historische Hondekop rolt vrijdag Roosendaal binnen
Spoorfanaten verzamelden zich vrijdag aan de grens bij Roosendaal om de Benelux Hondekop binnen te halen. Het zestig jaar oude tweedelige treinstel werd 's ochtends in Leuven opgehaald door de stichting Hondekop. 

Engel verliest kort geding om Fort Oranje
Eigenaar Cees Engel van Fort Oranje heeft het kort geding dat hij had aangespannen om zijn camping weer op te mogen, verloren. De rechter wijst de eis van Engel en enkele van zijn medestanders af.