Nikkie de Jager.
Volledig scherm
PREMIUM
Nikkie de Jager. © ANP Kippa

Oud-docent Nikkie Tutorials: ‘Iedereen wist dat Nikkie thuis een jurk aantrok en met poppen speelde’

WAGENINGEN - Een tijd geleden keek Jan Boer uit Wageningen naar De Wereld Draait Door en zag daar tot zijn verbazing Nikkie de Jager aanschuiven als tafeldame. Je kunt van een gepensioneerde leerkracht niet verwachten dat -ie nog op de hoogte is van de best bekeken make up-vlogs op YouTube. Maar ineens besefte Boer dat deze wereldberoemde visagiste 15 jaar geleden nog gewoon bij hem in de klas zat, op de Alfrinkschool in Wageningen.   

Dat de coming-out van De Jager als transgender heeft geleid tot wereldwijd applaus voor haar moed, maakt herinneringen bij Boer los. Zeker ook de mededeling van de YouTube-ster dat ze gechanteerd is door mensen die haar verhaal naar de media wilden lekken. 

,,Alle leerlingen wisten dat ze thuis een jurk aantrok en met poppen speelde. Daar werd niet geheimzinnig over gedaan.”

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.