Volledig scherm
PREMIUM
Het overlijden van Drunenaar Frans Oosterbaan, zondag kort nadat hij finishte in De 80 van de Langstraat is, hard aangekomen. © Beeld Werkt

Organisatie van 'De 80' hult zich in stilzwijgen na overlijden deelnemer

WAALWIJK - Het overlijden van de 74-jarige deelnemer Frans Oosterbaan aan De 80 van de Langstraat levert veel vragen op. Het bestuur hult zich in stilzwijgen.

Het overlijden van Drunenaar Frans Oosterbaan, zondag kort nadat hij finishte in De 80 van de Langstraat is, hard aangekomen. Vele honderden mensen betuigden hun medeleven, onder meer op de Facebookpagina van De 80. In samenspraak met de gemeente kwam het bestuur gistermiddag met een persbericht waarin het overlijden van Oosterbaan bekend werd gemaakt. 

 1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
  PREMIUM

  Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

  EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.