Buitenspelen in tijden van een pandemie: dat betekent  elke dag opnieuw afwegen wat er nog wel en niet kan. Gelukkig hebben we een goede klimboom vlak achter het huis
Volledig scherm
PREMIUM
Buitenspelen in tijden van een pandemie: dat betekent elke dag opnieuw afwegen wat er nog wel en niet kan. Gelukkig hebben we een goede klimboom vlak achter het huis © Nicole froeling

Opvoeddilemma's in coronatijden: buitenspelen wordt steeds lastiger

HET NIEUWE NORMAALEerst hoefden we alleen onze handen vaker te wassen en in ellebogen te niezen. En ineens werd alles anders. Geen turntrainingen, geen voetbalwedstrijden, ouders die thuiswerken, scholen die dicht zijn. Verslaggeefster Nicole Froeling laat zien hoe het nieuwe normaal eruitziet, in haar gezin met man Jorrit en dochters Yfke (8) en Brechje (7). De tweede werkweek met gesloten scholen is begonnen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn nachtrust is er sinds het uitbreken van een wereldwijde pandemie niet op vooruit gegaan. Inmiddels heb ik behoorlijk wat nachten doorgebracht op de bank in onze woonkamer, met een dekentje over me heen en Netflix op het scherm.

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).